Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارائه خدمات اینترنتی در مناطقی که کابل های فیبر نوری از مبداء تا مقصد وجود دارد، فقط در انحصار شرکت مخابرات خراسان رضوی است و شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت توانایی فعالیت در این خطوط را ندارند. اما آیا میدانید دلیل این انحصار چیست؟

به گزارش قدس آنلاین ، امروزه اینترنت و کاربردهای فراوانش به یکی از ارکان زندگی بشری تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویا در هر خانواده ای که اعضای آن را والدین و فرزندان تشکیل می دهند عضو جدیدی نیز به نام اینترنت باید حضور داشته باشد. اما ارائه اینترنت به متقاضیان به اشکال و انحای مختلف صورت می پذیرد. یکی از راه های مناسب و مشتری پسند برای دسترسی به اینترنت استفاده از خطوط ADSL  است.

این خطوط علاوه بر سرعت بالا به کاربران اجازه می دهند همزمان با استفاده از اینترنت از خط تلفن ثابت نیز بهره ببرند. به همین دلیل مشترکین خانگی و شرکت های خصوصی بسیار راغب هستند که از خطوط ADSL  استفاده نمایند. این خطوط ابتدا فقط توسط کابل های مسی قابل ارائه بود اما مدت هاست که تکنولوژی فیبر نوری هم به آن افزوده شده است. فیبر نوری به دلایل مختلف از جمله، بیشتر بودن پهنای باند و بالا بودن سرعت انتقال داده در آن، کاربردی تر از کابل های مسی هستند.

اما حتما شهروندان مشهدی خبر دارند که ارائه خدمات اینترنتی در مناطقی که کابل های فیبر نوری از مبداء تا مقصد وجود دارد فقط در انحصار مخابرات خراسان رضوی است و شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت که اصطلاحا FCP نامیده می شوند، نمی توانند در این خطوط فعالیت داشته باشند. اما دلیل این انحصار چیست؟ مگر نه اینکه هر جا انحصار شکسته شده و رقابت ایجاد شود به ارائه خدمات متنوع تر و بیشتر و با هزینه ای کمتر منجر میشود و در نهایت نیز مشتریان  رضایت بیشتری خواهند داشت. پس چرا در این مورد انحصار شکسته نمیشود؟

شرایط همکاری را باید بپذیرند

پاسخ این سوالات را از مدیر روابط عمومی مخابرات خراسان رضوی جویا شدیم. عیسی حسن پور به خبرنگار ما گفت: بدلیل محدودیت های موجود در کابل های مسی و با توجه به فن آوری های نوین مخابراتی، توسعه شبکه شرکت مخابرات ایران، عموما از طریق فیبر نوری انجام می شود و این شرکت خدمات تلفن و اینترنت باند پهن را، بر این بستر ارائه می نماید.

وی افزود: ارائه اینترنت توسط سایر شرکت های ارئه دهنده خدمات (FCP) بر بستر فیبر نوری منوط به درخواست همکاری از طرف این شرکت ها به مخابرات ایران بوده و در صورت پذیرش همکاری متقابل ممانعتی وجود نخواهد داشت.

شرایط اجرایی و عملیاتی نیست

برای آگاهی بیشتر از جزئیات و شرایط همکاری که توسط مخابرات اعلام شده است به سراغ شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت رفتیم. یکی از افراد مسئول در یکی از این شرکت ها به خبرنگار ما گفت: برای ارائه خدمات از طریق فیبر نوری نیاز است که تجهیزاتی را در مسیر این کابلها و در ایستگاه هایی که اصطلاحا کافو نامیده می شود نصب کنیم. این موضوع نیاز به مجوز دارد.

وی ادامه داد: مدت بسیار زیادی است که مدیران این شرکت با مدیران مخابرات در حال رایزنی هستند تا امکان استفاده از این مکان ها را داشته باشند. تا کنون این مذاکرات به نتایجی نرسیده است و با توجه به رویه موجود احتمال به نتیجه رسیدن آن هم بسیار پایین است.

قید فیبر نوری را زده ایم

مدیر یکی دیگر از شرکت های FCP در این رابطه به خبرنگار ما گفت: شرایط و ضوابط ارائه خدمات به مشترکین از طریق فیبر نوری آنقدر سخت و طاقت فرساست که ما قید آنرا زده ایم.

وی افزود: ما تصمیم گرفته ایم به جای انجام مذاکرات فرسایشی و زمانبر با مخابرات، بر روی فن آوری های دیگر تمرکز کنیم تا بتوانیم در این بازار مشتریان خود را داشته و آنها را راضی کنیم. سعی می کنیم کیفیت خدمات خود را مناسب و هزینه های آنرا کاهش دهیم تا مشترکین خودشان قید فیبر نوری را بزنند و از خدمات ما بهره ببرند.

نوع واگذاری نامناسب بوده است

رمضانعلی سبحانی فر، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس به خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه کابل های فیبر نوری توسط شرکت مخابرات کشیده شده است و هزینه آن انجام شده است، کابل کشی مجدد برای شرکت های بخش خصوصی توجیه و صرفه اقتصادی ندارد.

وی افزود: از طرفی دیگر همانگونه که برای کابل های مسی بین مخابرات و شرکت های خصوصی توافق های لازم صورت گرفته است، شایسته است که این همکاری در قسمت فیبر نوری نیز ادامه داشته باشد. اکنون با توجه به عدم توافق فی مابین، در عمل استفاده از فیبر نوری در انحصار شرکت مخابرات قرار گرفته است.

وی بیان داشت: این موضوع اگر در زمان های گذشته، هنگامی که مجوزهای زیرساختی برای فیبر نوری به مخابرات داده شد، دیده می شد، اکنون کار با مشکل روبرو نمی گردید. ایراد اصلی هنگام واگذاری بوده است و باید گفت که نوع واگذاری بد و نامناسب انجام شده است. هیات واگذاری سال های قبل فکر این موضوع را نکرده و اکنون با این مشکل روبرو شده ایم. این مشکل در هیات داوری هم مطرح شده است اما به نتیجه خاصی نرسیده است. به نظر می رسد این واگذاری دیگر قابل برگشت نیست.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اینترنت adsl فیبر نوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۴۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌پور: ارائه ۵۰۰ خدمت دولتی ، هوشمند شده است

به گزارش «تابناک» به نقل از عیسی زارع‌پور در گفت و گو با ایسنا، درباره اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای مقابله با فساد در ۱۰۰۰ روز از عمر دولت، اظهار کرد: ما یک ماموریت عمومی داریم و آن اجرای دستور رئیس‌جمهور است که گلوگاه‌های فساد را شناسایی و برطرف کرده و با مدیرانی که احتمالا تخلف کرده‌اند، برخورد کنیم که اجرای این دستور در وزارت ارتباطات دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: یک موضوع را هم در سطح ملی می‌توانیم دنبال کنیم و آن حذف گلوگاه‌های فسادزا به شکل سیستماتیک به وسیله فناوری است که شاه بیت آن دولت هوشمند است. ما به دنبال این هستیم که در کل مواجه حضوری مردم با دستگاه‌های اداری برای گرفتن خدمت را حذف کنیم که زمینه بوجود آمدن فساد از بین برود و مردم در خانه در هر ساعت از شبانه روز بتوانند خدمات خود را دریافت کنند.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: در حال حاضر همه دستگاه‌ها به پنجره خدمات دولت هوشمند آمده‌اند و بیش از ۷۰ درصد خدمات دولت از طریق این پنجره انجام می‌شود. ما دنبال هوشمندسازی هم هستیم، یعنی اصلا مداخله انسانی در کار نباشد، نه اینکه پس از ثبت درخواست در سامانه از افراد بخواهند مراجعه حضوری داشته باشند . دنبال این هستیم که هم مراجعه حضوری حذف شود و هم گرفتن مدرک از افراد حذف شود، چون امکان بروز فساد و جعل در این مراحل وجود دارد و همه خدمات در هر ساعت از شبانه روز داده شود. این تعریف خدمات هوشمند است.

زارع‌پور در پایان گفت: نزدیک به ۱۲ درصد ارائه خدمات دولت یعنی حدود ۵۰۰ خدمت، هوشمند شده است و دنبال این هستیم که این خدمات را امسال دو برابر کنیم. در برنامه هفتم توسعه هم آمده است تا پایان این برنامه همه خدمات باید هوشمند شود یعنی این تکلیف را برای خودمان ایجاد کرده‌ایم تا همه زمینه‌های فساد اداری از بین برود.
در مجموع در کل کشور حدود ۲۵ میلیون نفر تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با افتتاح پروژه فیبر نوری در استان قم، در مجموع در کل کشور ۷.۵ میلیون خانوار یعنی حدود ۲۵ میلیون نفر تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتند.

عیسی زارع پور در مراسم افتتاح فیبر نوری منازل و کسب و کار در استان قم، اظهار کرد: یکی از مهمترین پروژه های دولت و وزارت ارتباطات، توسعه شبکه فیبر نوری منازل و کسب و کارها برای افزایش اینترنت است. امروز  قم دومین استانی می شود که کل استان تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفت. گلستان هم اولین استان بود.

وی افزود: با این افتتاح امروز، در کل کشور ۷.۵ میلیون خانوار یعنی حدود ۲۵ میلیون نفر  تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتند و تا آخر سال این عدد به ۱۴ میلیون خانوار می رسد.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: کار توسعه شبکه فیبر نوری در ۵۰۰ شهر شروع شده که در  ۱۵۰ شهر پایان رسیده است و تا پایان سال ۷۰ درصد کشور را تحت پوشش فیبر نوری قرار می دهیم.

زارع پور در پایان گفت: هر کسی در این استان  درخواست این خدمت دهد، سرویس با کیفیت اینترنت را برای او در یک ماه برای او فراهم می کنیم. مردم با استفاده از فیبرنوری، سرعت صد برابری اینترنت را نسبت به شرایط فعلی را تجربه می کنند و به هزار مگابایت بر ثانیه می رسد.

دیگر خبرها

  • فیلم| اولویت افزایش سرعت اینترنت در دولت سیزدهم
  • زارع‌پور: ارائه ۵۰۰ خدمت دولتی ، هوشمند شده است
  • ایران جز ۶ کشور دارای توانمندی ساخت تجهیزات شبکه اینترنت است
  • توسعه فیبر نوری در اولویت کاری دولت است
  • سرعت اینترنت باید روز به روز افزایش یابد
  • وزیر ارتباطات: پوشش فیبر نوری امسال به ۱۴ میلیون می‌رسد
  • رئیسی: افز‌ایش سرعت اینترنت در اولویت کار دولت قرار دارد
  • پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسب و کارهای استان قم افتتاح شد
  • وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم